Oslo Design Fair

Oslo Design Fair arrangeres for femte gang i år, med en rekke nye, spennende utstillere. Oslo Design Fair er landets største messe for designtrender, og kan derfor presentere et bredt utvalg av kvalitetsdesignere som ønsker å delta for å stille ut sine nyeste design til kvalitetsbevisste norske kunder. Messen tilbyr et godt utvalg forskjellige utstillinger, alle bestående av de nyeste trendene samt mye spennende innhold i form av foredrag. Årets tema for Oslo Design Fair er «moment», hvilket vil gi messen et spennende perspektiv.

Messen tolker temaet Moment på både norsk og engelsk. På norsk er «moment» et viktig øyeblikk, mens det på engelsk betyr det et øyeblikk i tiden. Gjennom dette temaet utforskes spennende spørsmål, som hva det egentlig betyr for designere, produsenter og forbrukere at utviklingen går stadig raskere, at store samfunnsendringer er på gang og hvordan de gjennom design kan balansere behovene vi har for å være individuelle – samtidig som vi også søker og har behov for å være en del av et fellesskap.

Årets utstillere

Oslo Design Fair kan tilby en rekke nye spennende designere som del av årets utstillinger. Nytt i år er at den også åpnes delvis for et åpent publikum. De fleste kjente bransjemesser i Norge, som Nor-Fishing og Nor-Shipping, er kun åpne for registrerte bedrifter, og sånn har det også vært med Oslo Design Fair. Men i år er messen åpen for alle, lørdag 1. september. På denne måten kan alle som er interessert i de nye designtrendene besøke utstillingene og få inspirasjon til sitt hjem.

Blant de nye utstillerne finner du møbelprodusentene Fredericia, &tradition, HAY by Lassen og Normann Copenhagen, i tillegg til at også Gubi stiller ut på høstens messe. Messen har sterkt fokus på kvalitet, men lover også at utstillerne passer inn under messens hovedkategorier: talent, tradisjon og tendens. På denne måten dekker Oslo Design Fair et vidt spekter av kvalitetsdesign. Messens mål er å vise fram det nyeste innen etablert design, i tillegg til å være en plattform der ferske designere kan vise seg fram og etablere seg.

Åpen for alle designinteresserte

Oslo Design Fair har fokus på design innen hobby og mote, skandinavisk design og livsstil, interiør, barn og mat, og blomster og interiør. Messen dekker altså et bredt spekter av design, og er en spennende arena for både besøkende og utstillere. Ettersom messen i år er åpen for alle besøkende en av dagene, og ikke bare bedrifter i bransjen, er Oslo Design Fair en gyllen mulighet for alle designinteresserte til å få kjennskap til trendene og varene før de eventuelt kan bestilles på nett.

Messen tilbyr også en smaksopplevelse utenom det vanlige. Det er en kjent sak at vi tenker bedre med mat i magen, og det sørger Oslo Design Fair for i cafeen som designes spesielt for messen. Designstudioet Andressen & Voll har nemlig utviklet et spennende konsept der møbler fra Ariake møter mat fra Happolati, som kombinerer smakstradisjoner fra både nordisk og asiatisk kjøkken. Maten er basert på sesongens råvarer, og vil garantert gi en ekstra piff til messens publikum. Oslo Design Fair arrangeres fra 29. august til 1. september på Norges varemesse på Lillestrøm.