De beste julemessene i Norge

Du kjenner lukten av pepperkaker og granbar kile i nesen, samtidig som lyden av julesanger, bjeller og glade barnestemmer triller i ørene. Overalt hvor du snur hodet ser du julenek, fantastiske julegaveidéer og julepynt i alle mulige former og fasonger. Her finner du absolutt alt du trenger til jul, og sannsynligvis også en god del morsomme ting som du ikke trenger. Det skinner i gull, sølv og glitrende juletrepynt, og når du ser deg rundt er det juledekorasjoner i rødt og grønt overalt. Du tar deg en pepperkake og en kopp med deilig krydret gløgg, og tenker begeistret på alle de fine julefeiringene du hadde som barn. Det er sent i november eller tidlig i desember, og du er selvfølgelig på julemesse. Men hvor finner du egentlig de beste messene i Norge?

Julebyen Egersund

Egersund er kanskje ikke den byen som du vanligvis forbinder med jul, men pussig nok har dette lille stedet på Vestlandet blitt en av Norges mest populære julebyer. Tradisjonen med julemesse i Egersund startet allerede i 2004, og har siden den gangen rukket å utvikle seg til et folkekjært julemarked med konserter, dukketeater, julekarusell og mer enn 70 boder som er presset sammen mellom de koselige, små trehusene i byen. Det er gratis inngang på julemessen, og masse aktiviteter for både store og små. Store deler av byens befolkning jobber på dugnad for å gjøre dette til årets store begivenhet, og det har de virkelig fått til så langt. Det er ikke rart at dette hyggelige julemarkedet har blitt en populær, årlig tradisjon som mange reiser langt for å få med seg.

Norsk Folkemuseums julemarked

Den mest autentiske julemessen av dem alle finner du hos Norsk Folkemuseum, her presenteres de norske juletradisjonene slik de var i gamle dager. Å tre inn på Norsk Folkemuseum sin julemesse er nesten som å ta en reise i en tidsmaskin, men sørg for at du har god tid, for det kan være en del kø for å komme inn på messen. Dette er kanskje det aller mest besøkte julemarkedet i Norge, men når du først har kommet deg inn, så er det mer enn 100 forskjellige boder som du kan utforske. Her finner du unike og kreative julegaver fra en svunnen tid, som du ikke kommer til å finne i kjedebutikkene på kjøpesenteret. Det er også mange av utsalgsstedene på messen som byr på deilig mat og drikke.

JuleExpo

JuleExpo er en kommersiell julemesse som avholdes hvert år på Norges Varemesse i Lillestrøm. Arrangørene hevder at dette er Norges største julemesse – det er i hvert fall messen hvor du finner absolutt alt du trenger for å ha en fantastisk julefeiring. På JuleExpo kan du rusle rundt fra bod til bod og hilse på mer enn 200 utstillere som tilbyr forskjellige produkter innenfor interiør, håndverk, design, leker, fritid, mote og selvfølgelig mat og drikke. Julemarkedet er godt besøkt, og tilbyr mange aktiviteter for både barna og de voksne. Du kan for eksempel bli med på et godt, gammeldags juleverksted, hvor du kan lage vakker og tradisjonsrik julepynt. Ønsker du å lage noen nye juletradisjoner? Da er JuleExpo definitivt stedet for å hente litt frisk inspirasjon.